Honeywell XC100
0 Reviews | Review toevoegen

XC100 co-melder: 10 jaar werkzaam op vaste accu, 10 jaar garantie, unieke rode alarmmelding op de voorzijde, Honeywell co-melders zijn geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes

Verzendkosten

€ 4,95 

Standaard levertijd

1 werkdag

EAN

5027526400614  

€ 47,95 *
Prijs per 1

 

Aantal: 
Bestellen

| Meer

Honeywell XC100 Koolmonoxide melder

De XC-100 koolmonoxidemelder is het topmodel uit de X serie co-melders van Honeywell. Een betrouwbare koolmonoxidemelder met een vaste accu die minimaal 10 jaar functioneert. Deze co-melder een prominente alarmmelding op de voorzijde en een automatische zelftest functie voor de elektronica die om de 60 minuten wordt herhaald. 

Vooralarm

Er kunnen gevaarlijke situaties ontstaan als een defect verbrandingstoestel na verloop van tijd steeds meer koolmonoxide gaat lekken. U kan dan te maken krijgen met chronische CO-vergiftiging, welke vaak moeilijk te diagnosticeren is, door het lange tijdsverloop. Chronische koolmonoxide vergiftiging wordt gekenmerkt door hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid, braken en een aanhoudende vermoeidheid. 

Daarom heeft de Honeywell XC100 koolstofmonoxidemelder een vooralarm functie die bescherming biedt tegen deze situaties. Het vooralarm klinkt zodra er 25% van het alarmniveau (tijd en concentratie) is bereikt. De Honeywell koolmonoxidemelder XC100 slaat de gebeurtenishistorie op, waardoor er een betere analyse van koolmonoxide uitstoot mogelijk is.

Geschikt voor vochtige ruimtes

De Honeywell XC100 heeft een rubber afgedichte behuizing. Dit beschermt de elektronica tegen vochtigheid en verbetert de betrouwbaarheid en het productleven. Honeywell heeft deze technologie al jaren met succes voor hun commerciële rookmelders gebruikt die in extreem zware werkomstandigheden functioneren. De Honeywell koolmonoxidemelder XC100 is dan ook geschikt om bijvoorbeeld in de badkamer te installeren.

De XC100 testen op lager geluidsniveau

Het is raadzaam de alarmsignalen van de XC100 regelmatig te testen om je te verzekeren dat ze goed functioneren. Zodra je op de testknop hebt gedrukt, voert het alarm een zelftest uit, waarbij alle lichtjes getest worden en het alarmsignaal afgaat. Honeywell heeft het geluidsniveau voor deze testfunctie aanzienlijk lager gezet dan het volledige alarmniveau van 90 dB om jouw gehoor te sparen. Als je de grote testknop lang ingedrukt houdt, gaat het alarm wel met vol geluidsvolume af.

EN50291 Alarmniveaus volgens Europese norm

EN50291 definieert het koolmonoxide niveau waarop de melder wel en niet moet alarmeren. Hoe hoger de koolmonoxide concentratie, hoe sneller de melder alarmeert. Dit komt omdat de vergiftigingsgraad van koolmonoxide bepaald wordt door de koolmonoxide-concentratie en de blootstellingstijd. De alarmpunten van de XC-100 verzekeren dat de gebruiker altijd wordt gewaarschuwd wanneer zich kritieke situaties voordoen.

De alarmniveaus zijn:

 • 50 ppm:   Alarm na 60 tot 90 minuten
 • 100 ppm: Alarm na 10 tot 40 minuten
 • 300 ppm: Alarm binnen 3 minuten

Eenvoudige installatie

De XC100 van Honeywell wordt gekenmerkt door zijn compacte afmetingen en moderne vormgeving. De melder wordt standaard geleverd met een ophangsysteem voor een houten wand. De XC100 is eenvoudig en snel te installeren met de bijgeleverde montagekit en heeft geen bedrading nodig. Daarnaast is de koolmonoxidemelder onderhoudsvrij. Er hoeven dus geen onderdelen, sensoren of batterijen te worden vervangen tijdens de gehele levensduur.

Kenmerken:

 • De batterij in deze koolstofmonoxidemelder is volledig afgeschermd en gaat even lang mee als het apparaat, 10 jaar.
 • Het alarm van deze koolmonoxidemelder heeft een geluidsniveau van 90 dB op 1 meter afstand, tijdens een test is het signaal zachter, 75 dB.
 • Alle Honeywell koolmonoxide melders zijn gecertificeerd volgens de norm BSI-EN 50291 deel 1 & 2: 2010.
 • De XC-100 heeft 10 jaar garantie
 • Europese productie
 • Onderhoudsvrij functioneren, batterijvervanging niet nodig
 • Voorzien van testknop, continue zelftest functie elke 60 minuten
 • Vooralarm is optioneel instelbaar
 • Beschermingsgraad IP44 Geschikt voor badkamercondities
 • Eenvoudige installatie
 • Gebruikshandleiding: Nederlands/Frans/Engelstalig

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Met behulp van een permanente cookie kunnen wij jou herkennen bij elk bezoek aan onze webwinkel. De website kan daardoor speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Geef s.v.p. eenmalig akkoord voor het gebruik van cookies.

Contactgegevens

Wij zijn op werkdagen telefonisch
bereikbaar tussen 9:00 en 17:00.
Wilt u door ons gebeld worden?
Stuur uw nummer naar 
info@naqubo.nl


Wij hebben geen fysieke winkel, afhalen
van bestellingen kan in overleg.
Het afhaaladres is:

De Wetering 90 1741DK Schagen

KVK 58660763

BTW NL001600774B32

Lees meer over

Wij zijn aangesloten bij WebwinkelKeur

De waardering van www.naqubo.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 216 reviews.