Piept uw rookmelders zonder reden?

Een rookmelder kan verschillende soorten piepjes laten horen. Bij vrijwel elke rookmelder van welk merk dan ook geven de onderstaande piepjes hetzelfde aan:

  • als een rookmelder piept en het geluid is constant en houdt aan dan is dit het alarmsignaal, de rookmelder heeft rook gedetecteerd en waarschuwt u hiervoor
  • als een rookmelder piept en het signaal is een enkele piep elk uur dan geeft dit aan dat de batterij bijna leeg is en moet vervangen worden

Vals alarm als de rookmelder piept

Een aanhoudend alarmsignaal kan soms ook een vals alarm zijn, een rookmelder kan vervuild zijn door stof waardoor de rookmelder in alarm gaat. Los dit op door de rookmelder met de stofzuiger schoon te zuigen, doe dit voorzichtig en gebruik een klein opzetborsteltje.

Als de batterij leeg is en de rookmelder piept elke minuut

Als een rookmelder om de minuut piept of chirpt is dat een teken dat de batterij vervangen moet worden. Meestal laat een rookmelders dit piepje om de 40 seconden horen en het gebeurt vaak midden in de nacht dat dit begint.

Het kan zijn dat u het piepje overdag niet meer hoort. Dit heeft te maken met het feit dat het overdag warmer in huis is dan in de nacht. Batterijen kunnen niet zo goed tegen een te hoog temperatuurverschil en lijken snachts voor de rookmelder leeg te zijn. Als het piepje dag en nacht hoorbaar is heeft dan nog meestal, afhankelijk van het type rookmelder, een aantal dagen om de batterijen te vervangen.

De batterij vervangen als de rookmelder piept

Zorg dat u altijd een Alkaline batterij in huis heeft die in de rookmelder past. Meestal is dit een 9 volt batterij. Gebruik geen oplaadbare batterijen in een rookmelder, deze hebben een ander soort ontlading welke veel sneller gaat dan Alkaline batterijen. Dat geeft onnodige problemen.

Voorkom dat een rookmelder elk jaar piept in de nacht

Vervang nu uw batterij gevoede rookmelder voor een nieuwe rookmelder met een 10 jarige batterij. NaQuBo levert uitsluitend rookmelders met een batterij die 10 jaar werkt. Dat betekent dus 10 jaar lang geen gepiep in de nacht. 

Wij laten u weten wanneer de rookmelder vervangen moet worden

Als u een nieuwe rookmelder bij ons aanschaft zullen wij u over 10 jaar contact met u opnemen voor het vervangen van de rookmelder, dan hoeft u daar zelf niet aan te denken. Wij sturen u wel nog een email ter bevestiging van deze service.

 | Meer

Met behulp van een permanente cookie kunnen wij jou herkennen bij elk bezoek aan onze webwinkel. De website kan daardoor speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Geef s.v.p. eenmalig akkoord voor het gebruik van cookies.

Contactgegevens

Wij zijn op werkdagen telefonisch
bereikbaar tussen 9:00 en 17:00.
Wilt u door ons gebeld worden?
Stuur uw nummer naar 
info@naqubo.nl


Wij hebben geen fysieke winkel, afhalen
van bestellingen kan in overleg.
Het afhaaladres is:

De Wetering 90 1741DK Schagen

 

Lees meer over

Wij zijn aangesloten bij WebwinkelKeur

De waardering van www.naqubo.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 201 reviews.