Rookmelders op stroom inclusief installatie bij u thuis

oude rookmelder 230v vervangen voor nieuw modelRookmelders op stroom zijn te herkennen aan een constant brandend groen lampje op de rookmelders. Dit lampje geeft aan dat er spanning op de rookmelders staat. Er zit ook altijd een back-up batterij in deze rookmelders. Deze is om de werking van de rookmelders te kunnen garanderen als de stroom zou wegvallen. Bij stroomuitval kan de rookmelder nog een bepaalde tijd, afhankelijk van het type, op de batterij blijven werken. 

In de NEN 2555 die in 2005 van kracht is geworden wordt de NEN-EN 14604 aangewezen als voorschrift waaraan de rookmelders producttechnisch moeten voldoen. NaQuBo Comfort en Veiligheid levert uitsluitend 230 volt koppelbare rookmelders die aan de NEN-EN 14604 voldoen.

Rookmelders op stroom elke 10 jaar vervangen

Rookmelders hebben een technishe levensduur van 10 jaar. Na deze tijd zijn ze niet meer betrouwbaar en is de juiste werking niet meer gegarandeerd.

Wij hebben hieronder de door ons meest toegepaste rookmelders voor u op een rij gezet. Van rookmelders verschillen in de soort batterij, onderhoudsfrequentie, materiaal en stofgevoeligheid. Als u een keuze heeft gemaakt kunt u de rookmelders bestellen, wij nemen na ontvangst van uw bestelling contact met u om een afspraak te maken voor de installatie.
Bezig met laden...

Rookmelders werkend op 230 volt netspanning moeten volgens de voorschriften van de fabrikant en conform de richtlijnen van de NEN 2555:2008 geinstalleerd en gemonteerd worden. Dit heeft te maken met de plaatsing in een ruimte, de ruimte zelf en met het feit dat het alarmsignaal overal hoorbaar moet zijn op een bepaald niveau.

In woningen gebouwd tussen 2003 en 2008 treffen wij meestal een rookmelder aan in de hal op de begane grond, op de overloop van de 1e verdieping en als er op zolder een slaapkamer is daar ook een rookmelder.

In woningen gebouwd na 2008 zijn vaak ook rookmelders in alle slaapkamers gemonteerd. De Nederlandse norm NEN 2555 is in 2008 herschreven en in werking getreden in het nieuwe Bouwbesluit van 2012. Kenmerk van deze norm is dat er projecterings- en prestatie-eisen voor rookmelders zijn opgenomen. Het alarmsignaal van rookmelders dient in slaapkamers minimaal 75db te zijn en in alle andere ruimtes 65db. Om deze eis te kunnen garanderen worden bij de bouw van de woning alle ruimtes voorzien van rookmelders. Dat is soms iets te veel maar wel de meest veilige oplossing. 


Rookmelders zijn verplicht in alle woningen in Nederland per juli 2022. Voor advies, hulp en installatie kunt u bij ons terecht. Met behulp van een permanente cookie kunnen wij jou herkennen bij elk bezoek aan onze webwinkel. De website kan daardoor speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Geef s.v.p. eenmalig akkoord voor het gebruik van cookies.

Contactgegevens

Wij zijn op werkdagen telefonisch
bereikbaar tussen 9:00 en 17:00 op
085-0605679.

Wij hebben geen fysieke winkel, afhalen
van bestellingen kan in overleg.
Het afhaaladres is:

De Lus 3 G55 1742PH Schagen

KVK 58660763

BTW NL001600774B32

Lees meer over

Wij zijn aangesloten bij WebwinkelKeur