Een koolmonoxidemelder kopen is een heel verstandig idee. Het is een apparaat dat een alarm geeft als er een bepaalde hoeveelheid koolmonoxide in de omgevingslucht aanwezig is. Een koolmonoxide-melder moet niet gezien worden als een vervanging van de (jaarlijkse) controle van een c.v. of gaskachel, de melder is er om u te waarschuwen voor het reukloze, kleurloze en giftige koolmonoxide zodat u op tijd kan vluchten.
 

Koolmonoxidemelder kopen: waar let ik op?

 

Verplichte norm op de melder en verpakking

Koop alleen een koolmonoxidemelder die de norm BS EN 50291-1:2010 of BS EN 50291-2:2010 op de verpakking heeft staan. Dit betekent dat hij aan de technische eisen in deze norm voldoet. De BS EN50291-1:2010 geeft aan dat de koolmonoxidemelders geschikt zijn voor gebruik in gebouwen voor bewoning. De BS EN 50291-2:2010 geeft aan de deze koolmonoxidemelders geschikt zijn voor het gebruik in bewegende voertuigen voor recreatie zoals campers, caravans en pleziervaartuigen zoals boten en jachten.
 

Koop een koolmonoxidemelder met een accu die 7 of 10 jaar meegaat

 

In een test van de consumentenbond uit 2016 kwam de Alecto COA-26 als voordelige keus naar voren. Dit is een melder waar u elk jaar de batterij van dient te vervangen. Nadeel van een koolmonoxidmelder op batterijen is dat u elk jaar dus vaak snachts door een piepende melder wordt gekweld omdat de batterij vervangen moet worden. En die heeft u dan toevallig niet in huis. Dus batterij eruit, weg veiligheid. En wanneer koopt u een nieuwe batterij? Dat duurt meestal een paar dagen. Of u vergeet het. Een koolmonoxidemelder die 10 jaar meegaat op een accu verkopen wij vanaf €39.95.- Dus voor dit bedrag bent u 10 jaar klaar en veilig!

NaQuBo Comfort en Veiligheid verkoopt alleen koolmonoxidemelders met een vast batterij die 7 of 10 jaar meegaat. Dat vinden wij wel zo veilig, voor u. Melders op batterijen zouden verboden moeten worden vinden wij, batterijen zijn slecht voor het milieu en als ze leeg zijn stop de preventieve werking van de melder ook.

Heeft u vragen naar aanleiding van bovenstaande uitleg? Neem contact op met ons.

 

Bezig met laden...

Hoe kunt u een koolmonoxidevergiftiging voorkomen?

Koolmonoxide wordt ook wel CO genoemd en is een onzichtbaar gas zonder geur of smaak. We kunnen koolmonoxide niet ruiken, proeven of zien. De eerste vergiftigingssymptomen zijn hoofdpijn en vermoeidheid, deze lijken op de symptomen van griep, waardoor een co vergiftiging moeilijk te diagnosticeren is. Als er een dodelijke concentratie koolmonoxide in een ruimte aanwezig is, raken de aanwezigen bewusteloos en worden niet meer wakker.

Hoe langer koolmonoxide wordt ingeademd en hoe hoger de concentratie, des te erger worden de symptomen.

Symptomen van koolmonxidevergiftiging:

  • evenwichtsstoornis
  • verstoord zicht
  • geheugenverlies
  • bewusteloosheid.

Dit kan binnen slechts enkele minuten of uren plaatsvinden, het ligt eraan hoeveel koolmonoxide er aanwezig is in de lucht. De Co-melders van NaQuBo Comfort en Veiligheid slaan alarm, voordat de eerste symptomen zich voordoen: Hoe hoger de c0-concentratie, hoe sneller de melder alarmeert.


Rookmelders zijn verplicht in alle woningen in Nederland per juli 2022. Voor advies, hulp en installatie kunt u bij ons terecht. Met behulp van een permanente cookie kunnen wij jou herkennen bij elk bezoek aan onze webwinkel. De website kan daardoor speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Geef s.v.p. eenmalig akkoord voor het gebruik van cookies.

Contactgegevens

Wij zijn op werkdagen telefonisch
bereikbaar tussen 9:00 en 17:00 op
085-0605679.

Wij hebben geen fysieke winkel, afhalen
van bestellingen kan in overleg.
Het afhaaladres is:

De Lus 3 G55 1742PH Schagen

KVK 58660763

BTW NL001600774B32

Lees meer over

Wij zijn aangesloten bij WebwinkelKeur