Rookmelders worden verplicht in alle huizen gebouwd voor het jaar 2003. Deze verplichting zal 1 juli 2022 ingaan. De rijksoverheid heeft dit inmiddels officieel aangekondigd op deze pagina
Er staat onder de kop "Eisen brand- en vluchtveiligheid gebouwen" het volgende over rookmelders:

Medio 2022 de al vorig jaar aangekondigde verplichting in dat bestaande woningen moeten zijn voorzien van een rookmelder op iedere verdieping. Om eigenaren voldoende tijd te geven gaat deze verplichting pas per 1 juli 2022 in.

NaQuBo heeft alleen rookmelders met een batterij die 10 jaar meegaat. Er bestaan ook rookmelders waarvan men de batterij elk jaar moet vervangen als de rookmelder zo een vervelend piepje laat horen. Dit vinden wij niet comfortabel en ook niet veilig, want de meeste mensen halen, bij het horen van dat piepje de batterij uit de rookmelder, een vervangende batterij is er vaak niet. De rookmelder is dat uitgeschakeld en kan u niet meer beschermen als er brand zou ontstaan.

Wat zijn de eisen aan een rookmelder / brandmelder op batterijen na 1 juli 2022? 

  • De rookmelder moet CE gekeurd zijn
  • De rookmelder moet gecertificeerd zijn volgens de norm EN 14604
  • De rookmelder moet elke 10 jaar worden vervangen

Alle rookmelders op batterijen die wij leveren zijn voorzien van een vaste, niet vervangbare batterij die minimaal 10 jaar meegaat. Het enige verschil tussen onze rookmelders is hoe u deze moet onderhouden. De goedkopere rookmelders moet u regelmatig schoonmaken met de stofzuiger, dat varieert van elke maand, om de 3 maanden tot 1 keer per jaar. De modellen van Ei Electronics hoeft u slechts 1 x in de 3 jaar schoon te maken met de stofzuiger. 
 
Bezig met laden...

Rookmelders zijn verplicht in alle woningen in Nederland per juli 2022. Voor advies, hulp en installatie kunt u bij ons terecht. Met behulp van een permanente cookie kunnen wij jou herkennen bij elk bezoek aan onze webwinkel. De website kan daardoor speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Geef s.v.p. eenmalig akkoord voor het gebruik van cookies.

Contactgegevens

Wij zijn op werkdagen telefonisch
bereikbaar tussen 9:00 en 17:00 op
085-0605679.

Wij hebben geen fysieke winkel, afhalen
van bestellingen kan in overleg.
Het afhaaladres is:

De Lus 3 G55 1742PH Schagen

KVK 58660763

BTW NL001600774B32

Lees meer over

Wij zijn aangesloten bij WebwinkelKeur