rookmelder schoonmaken doe je zo

Hoe maak ik een rookmelder schoon?

Wij adviseren om rookmelders minimaal 2 x per jaar grondig schoon te makent. Dit omdat er binnenin de rookmelder een hoop stof en vuil zich kan ophopen. Rookmelders kunnen hierdoor vals alarm geven. Bijvoorbeeld midden in de nacht. Daar zit niemand op te wachten.

Als de zomer ten einde loopt zoeken kleine insecten de warmte op. Het komt in de maanden september tot en met december dan ook vaak voor dat er insechten in een rookmelder kruipen omdat het daar lekker stoffig en warm is. Gevolg: onverklaarbaar vals alarm. Op de meest vreemde momenten. Maak daarom bij vals alarm altijd de rookmelder direct schoon.

Een rookmelder schoonmaken gaat als volgt:

  1. Maak de rookmelder eerst aan de buitenzijde schoon met een droge (vaat)doek.
  2. Mocht de rookmelder erg vuil zijn gebruik dan een licht vochtige doek. {Gebruik geen schoonmaakmiddelen, deze kunnen de werking van de rookmelder negatief beïnvloeden) 
  3. Neem dan de stofzuiger en zet daar een klein borsteltje op, zuig vervolgens de rookmelder schoon door er van alle kanten langs te gaan met het borstelmondje van de stofzuiger.
  4. Herhaal deze stappen voor elke rookmelder in huis.

Rookmelder blijft vals alarm geven

Als na het schoonmaken de rookmelder vals alarm blijft geven is er meer aan de hand. De kans is groot dat de rookmelder defect is en vervangen moet worden.  Wij adviseren u graag hierover. Neem vrijblijvend contact op met ons. Bel 06-47484642, gebruik ons contactformulier of mail naar info@naqubo.nl


| Meer

Met behulp van een permanente cookie kunnen wij jou herkennen bij elk bezoek aan onze webwinkel. De website kan daardoor speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Geef s.v.p. eenmalig akkoord voor het gebruik van cookies.

Contactgegevens

Wij zijn op werkdagen telefonisch
bereikbaar tussen 9:00 en 17:00.
Wilt u door ons gebeld worden?
Stuur uw nummer naar 
info@naqubo.nl


Wij hebben geen fysieke winkel, afhalen
van bestellingen kan in overleg.
Het afhaaladres is:

De Wetering 90 1741DK Schagen

 

Lees meer over

Wij zijn aangesloten bij WebwinkelKeur

De waardering van www.naqubo.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 201 reviews.