CO2 blussers worden ook wel koolstofdioxide- of koolzuursneeuwblussers genoemd en zijn bij uitstek geschikt voor het bestrijden van (klasse B) vloeistofbranden of voor brand in elektrische apparatuur. Ook voor branden in of in de omgeving van onder hoge spanning staande apparatuur of installaties zijn deze blussers veilig te gebruiken. Er komt namelijk alleen heel koud gas vrij bij het blussen. Dit werkt heel anders dan bij schuimblussers waar ook water vrijkomt en daardoor apparatuur kan beschadigen en er sluiting kan optreden. Een groot voordeel dus van de CO2 blusser. Geen nevenschade. En bij vloeistofbranden geen verontreiniging van de vloeistof. Koolzuursneeuwblussers zie je vaak in computerruimtes waar niet geblust mag worden met  wateroudende blusmiddelen, wat heel logisch is natuurlijk.

Hoe werkt de blussing van een CO2 blusser?

Brand heeft een brandbare stof, zuurstof en de juiste temperatuur nodig om te kunnen branden. Als een brand geblust wordt met een koolzuursneeuwblusser zal dit mengel verstoord worden, de zuurstof en de hitte worden verdreven en weggenomen waardoor de brand uitgaat.

Voordelen koolzuursneeuwblusser:

  • Laat geen reststoffen achter
  • Is bijzonder effectief bij vloeistofbranden en branden in electrische apparatuur(ook op hoge spanning)

Nadelen koolzuursneeuwblusser:

  • Het gas verdringt de zuurstof , in kleine afgesloten ruimtes kans dit dus heel gevaarlijk zijn voor degene die de blussing uitvoerd
  • Het grote mondstuk wordt erg koud, zo een -80 C°, als je de blusser niet aan het handvat vasthoudt hebt je zo een brandwond
  • De koolzuursneeuwblusser is doorgaan duurder in aanschaf dan andere blussersGeen producten
Rookmelders zijn verplicht in alle woningen in Nederland per juli 2022. Voor advies, hulp en installatie kunt u bij ons terecht. Met behulp van een permanente cookie kunnen wij jou herkennen bij elk bezoek aan onze webwinkel. De website kan daardoor speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Geef s.v.p. eenmalig akkoord voor het gebruik van cookies.

Contactgegevens

Wij zijn op werkdagen telefonisch
bereikbaar tussen 9:00 en 17:00 op
085-0605679.

Wij hebben geen fysieke winkel, afhalen
van bestellingen kan in overleg.
Het afhaaladres is:

De Lus 3 G55 1742PH Schagen

KVK 58660763

BTW NL001600774B32

Lees meer over

Wij zijn aangesloten bij WebwinkelKeur