Hoeveel mensen komen er in Nederland jaarlijk om door koolmonoxidevergiftiging?

Als we de cijfers moeten geloven zeggen deze dat er jaarlijks gemiddeld 11 mensen omkomen door koolmonoxide vergiftiging.

Dat klopt echt gehaal niet met de realiteit. De stand van het aantal slachtoffers van koolmonoxide vergiftiging in 2017 staat op dit moment al op 15!

In deze blog houden we de ongevallen, waarbij koolmonoxide vergiftiging de boosdoener is, bij. Dit doen wij om bewustwording voor dit steeds groter wordend gevaar te stimuleren. Ons advies voor iedereen:

"zorg dat je een werkende koolmonoxidemelder in huis installeert in elke ruimte waar een apparaat staat dat koolmonoxide kan produceren".

Nog geen koolmonoxidemelder in huis? Bestel deze nu op https://www.naqubo.eu/koolmonoxidemelders

Koolmonoxidevergiftigings slachtoffers in 2017:


Maart

Alphen aan den Rijn – Woensdagavond 29 maart zijn er in een woning aan de Prinses Marijkestraat twee slachtoffers aangetroffen. Zij zijn mogelijk het slachtoffer geworden van een koolmonoxide vergiftiging. De hulpdiensten kregen omstreeks 20.45 uur de melding van in eerst instantie een melding van een mogelijke wateroverlast in de woning.

Een agent die naar binnen ging trof de twee slachtoffers aan. Zij bleken al te zijn overleden. Een agent die de woning binnen ging raakte onwel en moest door een ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. De brandweer ontruimde vervolgens zeker tien woningen.
Nadat deze geventileerd waren, zijn de woningen rond 22.00 uur weer vrijgegeven.

 
  Patrick Hageman     18-04-2017 05:03     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Rookmelders zijn verplicht in alle woningen in Nederland per juli 2022. Voor advies, hulp en installatie kunt u bij ons terecht. Met behulp van een permanente cookie kunnen wij jou herkennen bij elk bezoek aan onze webwinkel. De website kan daardoor speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Geef s.v.p. eenmalig akkoord voor het gebruik van cookies.

Contactgegevens

Wij zijn op werkdagen telefonisch
bereikbaar tussen 9:00 en 17:00 op
085-0605679.

Wij hebben geen fysieke winkel, afhalen
van bestellingen kan in overleg.
Het afhaaladres is:

De Lus 3 G55 1742PH Schagen

KVK 58660763

BTW NL001600774B32

Lees meer over

Wij zijn aangesloten bij WebwinkelKeur