Honeywell XC-100D 10 jaar batterij, garantie en display
0 Reviews | Review toevoegen

Gaat ook in alarm bij chronische koolmonoxidevergiftiging. Batterij gaat 10 jaar mee, 10 jaar garantie, centrale alarm melding, digitaal display meet vanaf 10 ppm

Verzendkosten

€ 4,95 

Standaard levertijd

1-2 werkdagen

EAN

5027526400621  

€ 61,95 *
€ 54,95 *
Prijs per 1

 

Aantal: 
Bestellen

| Meer

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Honeywell XC-100D Koolmonoxidemelder 

De XC100D is de enige koolmonoxidemelder die alarm kan slaan als er in huis voor langere tijd lage waardes koolmonoxide aanwezig zijn. Hiervoor is een speciaal vooralarm in de melder ingebouwd. Dit staat standaard niet aan. Dit moet u dus wel aanzetten voor gebruik. Bekijk onze video over de XC100D, daarin vertellen wij hoe het vooralarm werkt.

In de uitzending van Tros Radar op 12 maart (https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/gemist/12-03-2018/koolmonoxide-ook-bij-lage-waarden-schadelijk/) is het onderwerp koolmonoxidevergiftiging weer onder de aandacht gekomen. De conclusie is dat lage waardes koolmonoxide ook schadelijk zijn op lange termijn. Men raad het gebruik van koolmonoxidemelders met digitaal display meer dan aan omdat het display lage waardes vanaf 10 ppm (parts per million) kan weergeven. De Honeywel XC100D heeft daarnaast ook een vaste accu die 10 jaar werkzaam is en een prominente alarmmelding op de voorzijde, het digitale display geeft veel informatie op het moment dat er koolmonoxide gedetecteerd wordt. De co-melder heeft een automatische zelftest functie voor de elektronica die om de 60 minuten wordt herhaald. 

He werkt het vooralarm van de Honeywell XC100D?

Er kunnen gevaarlijke situaties ontstaan als een defect verbrandingstoestel zoals bijvoorbeeld een cv installatie of geiser na verloop van tijd steeds meer koolmonoxide gaat lekken. U kan dan te maken krijgen met chronische CO-vergiftiging, welke vaak moeilijk te diagnosticeren is, door het lange tijdsverloop. Chronische koolmonoxidevergiftiging kan gekenmerkt door hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid, braken, vergeefachtigheid, spierkramp of een aanhoudende vermoeidheid. 

Daarom heeft de Honeywell XC100D koolstofmonoxidemelder een vooralarm functie die bescherming biedt tegen lage waardes koolmonoxide. Het vooralarm gaat in werking zodra er 25% van het normale alarmniveau (tijd en concentratie) is bereikt. De Honeywell koolmonoxidemelder XC100D slaat de gebeurtenishistorie ook op, waardoor er een betere analyse van koolmonoxide uitstoot achteraf ook mogelijk is.

Geschikt voor vochtige ruimtes

De Honeywell XC100D heeft een rubber afgedichte behuizing. Dit beschermt de elektronica tegen vochtigheid en verbetert de betrouwbaarheid en het productleven. Honeywell heeft deze technologie al jaren met succes voor hun commerciële rookmelders gebruikt die in extreem zware werkomstandigheden functioneren. De Honeywell koolmonoxidemelder XC 100D is dan ook geschikt om bijvoorbeeld in de badkamer te installeren.

De XC 100D testen op lager geluidsniveau

Het is raadzaam de alarmsignalen van de XC100D regelmatig te testen om je te verzekeren dat ze goed functioneren. Zodra je op de testknop hebt gedrukt, voert het alarm een zelftest uit, waarbij alle lichtjes getest worden en het alarmsignaal afgaat. Honeywell heeft het geluidsniveau voor deze testfunctie aanzienlijk lager gezet dan het volledige alarmniveau van 90 dB om jouw gehoor te sparen. Als je de grote testknop lang ingedrukt houdt, gaat het alarm wel met vol geluidsvolume af.

EN50291 Alarmniveaus volgens Europese norm

EN50291 definieert het koolmonoxide niveau waarop de melder wel en niet moet alarmeren. Hoe hoger de koolmonoxide concentratie, hoe sneller de melder alarmeert. Dit komt omdat de vergiftigingsgraad van koolmonoxide bepaald wordt door de koolmonoxide-concentratie en de blootstellingstijd. De alarmpunten van de XC-100D verzekeren dat de gebruiker altijd wordt gewaarschuwd wanneer zich kritieke situaties voordoen.

De alarmniveaus zijn:

 • 50 ppm:   Alarm na 60 tot 90 minuten
 • 100 ppm: Alarm na 10 tot 40 minuten
 • 300 ppm: Alarm binnen 3 minuten
Als het vooralarm is ingeschakeld dan zal de melder alarm geven bij 25% van de bovenstaande ppm en tijd. Als bijvoorbeeld 50 ppm CO aanwezig is, zal het vooralarm beginnen na 15-23 minuten, in plaats van na 50-90 voor het volle alarm.

Eenvoudige installatie

De XC100D van Honeywell wordt gekenmerkt door zijn compacte afmetingen en moderne vormgeving. De melder wordt standaard geleverd met een ophangsysteem voor een houten wand. De XC100D is eenvoudig en snel te installeren met de bijgeleverde montagekit en heeft geen bedrading nodig. Daarnaast is de koolmonoxidemelder onderhoudsvrij. Er hoeven dus geen onderdelen, sensoren of batterijen te worden vervangen tijdens de gehele levensduur.

Kenmerken:

 • De batterij in deze XC100D is volledig afgeschermd en gaat even lang mee als het apparaat, 10 jaar.
 • Het alarm van deze koolmonoxidemelder heeft een geluidsniveau van 90 dB op 1 meter afstand, tijdens een test is het signaal zachter, 75 dB.
 • Alle Honeywell koolmonoxidemelders zijn gecertificeerd volgens de norm BSI-EN 50291 deel 1 & 2: 2010.
 • De XC-100 heeft 10 jaar garantie
 • Europese productie
 • Onderhoudsvrij functioneren, batterijvervanging niet nodig
 • Voorzien van testknop, continue zelftest functie elke 60 minuten
 • Vooralarm is optioneel instelbaar
 • Beschermingsgraad IP44 Geschikt voor badkamercondities
 • Eenvoudige installatie
 • Gebruikshandleiding: Nederlands/Frans/Engelstalig

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.

Met behulp van een permanente cookie kunnen wij jou herkennen bij elk bezoek aan onze webwinkel. De website kan daardoor speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Geef s.v.p. eenmalig akkoord voor het gebruik van cookies.

Contactgegevens

Wij zijn op werkdagen telefonisch
bereikbaar tussen 9:00 en 17:00.
Wilt u door ons gebeld worden?
Stuur uw nummer naar 
info@naqubo.nl


Wij hebben geen fysieke winkel, afhalen
van bestellingen kan in overleg.
Het afhaaladres is:

De Wetering 90 1741DK Schagen

KVK 58660763

BTW NL001600774B32

Lees meer over

Wij zijn aangesloten bij WebwinkelKeur