rookmelders elke 10 jaar vervangenRookmelders redden levens  en zijn al sinds 2003 verplicht in nieuwbouw woningen. Vanaf 1 juli 2022 zijn rookmelders ook verplicht in alle overige woningen in Nederland.

Wat houdt dit nu precies in?

Bestaande bouw zijn alle woningen gebouwd voor het jaar 2003 toen de rookmelder verplichting voor nieuwbouw van kracht werd. Appartementen, eengezinswoningen, drive-in woningen, maisonettes, villa's, boerderijen etc.

Rookmelders in huurwoningen

Als u in een huurwoning woont is uw verhuurder verantwoordelijk voor de plaatsing van rookmelders. Het onderhoud dient u zelf uit te voeren.
 

Rookmelder eigen woning

In uw eigen woning moet u zelf zorgdragen voor voldoende rookmelders op de juiste plekken in huis. Het is raadzaam om u hierover te laten informeren en nog verstandiger dit door een specialist te laten uitvoeren, elk huis is anders, door verbouwingen veranderden vluchtroutes en daarmee ook de ruimtes waar rookmelders dienen te worden geplaatst.

Rookmelders zijn er om u en uw gezin of huisgenoten te alarmeren bij een beginnende brand. Daarvoor moeten rookmelders wel juist zijn geplaatst. Op de verkeerde plek kan een rookmelder rook niet waarnemen waardoor de rookmelder niet af zal gaan. 

NaQuBo Comfort en Veiligheid bestaat sinds 2023. In de afgelopen jaren hebben wij al in tienduizenden woningen rookmelders gemonteerd. Voor elk type woning hebben wij een oplossing die ook voldoet aan de wet en regelgeving. 

Naast het plaatsen van rookmelders geven geven wij ook voldoende aadacht aan het feit dat rookmelders ook onderhoud nodig hebben. Wij zeggen altijd: "Een schone rookmelder is een stille rookmelder". Als men rookmelders ophangt en er nooit meer naar omkijkt dan komen er ongewenste piepjes en alarmen. Daar zit niemand op te wachten. Vandaar dat wij u ook uitleggen hoe en wanneer u de rookmelders dient te onderhouden.

Want rookmelders moeten alleen maar geluiden laten horen als er gevaar dreigt. Door onze werkwijze en nazorg is dit ook de ervaring die onze klanten hebben. En dan vinden wij Comfortabel en Veilig.

Witl u bestaande rookmelders laten vervangen? Dit moet elke 10 jaar. 
Lees dan op deze pagina meer over rookmelders vervangen.

Wilt u nieuwe rookmelders laten aanbrengen in uw huis?
Neem dan contact met ons op via de contact pagina, vertel ons uw wensen en stel uw vragen.


 
       Ik ben van mening dat ieder mens goed geïnformeerd moet zijn over het nut van een goede rookmelder. Daarnaast is de juiste informatie over de werking, plaatsing en het onderhoud van deze producten een heel belangrijk onderdeel van een probleemloze en betrouwbare werking. Als een rookmelder piept dat zijn batterij leeg is, midden in de nacht, moet er toch wat gebeuren om hem weer stil te krijgen. Maar dat nachtelijke ritueel kunt u ook voorkomen door een ei rookmelder te kopen met een batterij die 10 jaar werkzaam is. En dan sturen wij u, elke 10 jaar een herinnering dat u de rookmelder moet vervangen, voordat de batterij leeg is. Dat noemen wij comfortabel en veilig.      
   
 Vriendelijke groet,

Patrick Hageman
NaQuBo Comfort en Veiligheid
 
Een foto van Patrick Hageman van NaQuBo Comfort en Veiligheid
Rookmelders zijn verplicht in alle woningen in Nederland per juli 2022. Voor advies, hulp en installatie kunt u bij ons terecht. Met behulp van een permanente cookie kunnen wij jou herkennen bij elk bezoek aan onze webwinkel. De website kan daardoor speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Geef s.v.p. eenmalig akkoord voor het gebruik van cookies.

Contactgegevens

Wij zijn op werkdagen telefonisch
bereikbaar tussen 9:00 en 17:00 op
085-0605679.

Wij hebben geen fysieke winkel, afhalen
van bestellingen kan in overleg.
Het afhaaladres is:

De Lus 3 G55 1742PH Schagen

KVK 58660763

BTW NL001600774B32

Lees meer over

Wij zijn aangesloten bij WebwinkelKeur