Honeywell XC-70 NE/FR - 7 jaar batterij en garantie
0 Reviews | Review toevoegen

Koolmonoxidemelder XC70, 7 jaar werkzaam op vaste accu, 7 jaar garantie, Honeywell co-melders zijn geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes

Verzendkosten

€ 4,95 

Standaard levertijd

1-2 werkdagen

EAN

5027526400287  

€ 42,95 *
€ 37,95 *
Prijs per 1

 

Aantal: 
Bestellen

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Honeywell XC-70 Koolmonoxide melder

De XC70 koolmonoxidemelder is het instapmodel uit de X serie co-melders van Honeywell. Een betrouwbare koolmonoxidemelder met een vaste accu die 7 jaar functioneert. Deze co-melder heeft een automatische zelftest functie voor de elektronica die om de 60 minuten wordt herhaald. 

Vooralarm voor detectie lage waardes schadelijke koolmonoxide

Er kunnen gevaarlijke situaties ontstaan als een defect verbrandingstoestel na verloop van tijd steeds meer koolmonoxide gaat lekken. U kan dan te maken krijgen met chronische CO-vergiftiging, welke vaak moeilijk te diagnosticeren is, door het lange tijdsverloop. Chronische koolmonoxide vergiftiging wordt gekenmerkt door hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid, braken en een aanhoudende vermoeidheid. 

Daarom heeft de Honeywell XC70 koolstofmonoxidemelder een optioneel instelbare vooralarm functie die bescherming biedt tegen deze situaties. Het vooralarm klinkt zodra er 25% van het alarmniveau (tijd en concentratie) is bereikt. De Honeywell koolmonoxidemelder XC70 slaat de gebeurtenishistorie op, waardoor er een betere analyse van koolmonoxide uitstoot mogelijk is.

Geschikt voor vochtige ruimtes

De Honeywell XC70 heeft een rubber afgedichte behuizing. Dit beschermt de elektronica van de melder tegen stof, vuil en vocht. Dit  verbetert de betrouwbaarheid. De Honeywell XC70 is dan ook geschikt om bijvoorbeeld in de badkamer te installeren.

De Honeywell XC70 testen op lager geluidsniveau

Het is raadzaam de alarmsignalen van de co-melder regelmatig te testen om je te verzekeren dat ze goed functioneren. Zodra je op de testknop hebt gedrukt, voert het alarm een zelftest uit, waarbij alle lichtjes getest worden en het alarmsignaal afgaat. Honeywell heeft het geluidsniveau voor deze testfunctie aanzienlijk lager gezet dan het volledige alarmniveau van 90 dB om jouw gehoor te sparen. 

EN50291 Alarmniveaus volgens Europese norm

EN50291 definieert het koolmonoxide niveau waarop de melder wel en niet moet alarmeren. Hoe hoger de koolmonoxide concentratie, hoe sneller de melder alarmeert. Dit komt omdat de vergiftigingsgraad van koolmonoxide bepaald wordt door de koolmonoxide-concentratie en de blootstellingstijd. De alarmpunten van de XC70 verzekeren dat de gebruiker altijd wordt gewaarschuwd wanneer zich kritieke situaties voordoen.

De alarmniveaus zijn:

 • 50 ppm:   Alarm na 60 tot 90 minuten
 • 100 ppm: Alarm na 10 tot 40 minuten
 • 300 ppm: Alarm binnen 3 minuten

Kenmerken:

 • De batterij in deze koolstofmonoxidemelder is volledig afgeschermd en gaat even lang mee als het apparaat, 7 jaar.
 • Het alarm van deze koolmonoxidemelder heeft een geluidsniveau van 90 dB op 1 meter afstand, tijdens een test is het signaal zachter, 75 dB.
 • Alle Honeywell koolmonoxide melders zijn gecertificeerd volgens de norm BSI-EN 50291 deel 1 & 2: 2010.
 • De XC-70 heeft 7 jaar garantie
 • Voorzien van testknop, continue zelftest functie elke 60 minuten
 • Vooralarm is optioneel instelbaar
 • Beschermingsgraad IP44 Geschikt voor badkamercondities
 • Gebruikshandleiding: Nederlands/Frans/Engelstalig

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.

Rookmelders worden verplicht in alle woningen in Nederland per juli 2022. Voor advies, hulp en installatie kunt u bij ons terecht. Met behulp van een permanente cookie kunnen wij jou herkennen bij elk bezoek aan onze webwinkel. De website kan daardoor speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Geef s.v.p. eenmalig akkoord voor het gebruik van cookies.

Contactgegevens

Wij zijn op werkdagen telefonisch
bereikbaar tussen 9:00 en 17:00 op
06-47484642.

Wij hebben geen fysieke winkel, afhalen
van bestellingen kan in overleg.
Het afhaaladres is:

De Wetering 90 1741DK Schagen

KVK 58660763

BTW NL001600774B32

Lees meer over

Wij zijn aangesloten bij WebwinkelKeur