3Gas+Alarm
0 Reviews | Review toevoegen

Het 3gas+ alarm is een professioneel alarm dat (slapende) inzittenden van camper, caravan, boot, vakantiehuis en ook chauffeurs van vrachtwagens met waardevolle lading waarschuwt voor gevaarlijke gass

Verzendkosten

€ 4,95 

Verwachte levertijd

5 dag(en)

EAN

 

€ 89,95 *
€ 69,95 *
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

| Meer

Bescherming tijdens uw vakantie, als u slaapt, voor u, uw kinderen, uw huisdieren. Gassen zijn gevaarlijk voor mens en dier op het moment van lekkage en storingen in apparatuur, cilinders of leidingen.

Gassen zoals Ether worden ook steeds vaker ingezet om mensen buiten bewustzijn te brengen voor het plegen van roofovervallen en inbraken in campers, caravans, boten en vakantiehuizen.

Het 3gas+ alarm is speciaal ontworpen om u te waarschuwen in al deze gevallen. Het 3gas+alarm is het nieuwste en meest innovatieve alarm welke met een extra sensor, geschikt is om zowel dalende als stijgende gassen waar te nemen.

Het 3gas+ alarm is een zeer compact alarm, met een modern design welke past in ieder interieur.

Het alarm detecteert de volgende gassen: 

  • LPG (zowel butaan/propaan) in geval van lekkage uit een apparaat, gastank of leiding.
  • Koolmonoxide (CO) – wat kan vrijkomen bij een op gas werkend toestel dat niet correct wordt geventileerd of die onvoldoende toevoer van verse lucht voor het verbrandingsproces heeft.
  • Verdovende “knock-out” gassen zoals Ether – welke gebruikt worden bij roofovervallen, om slachtoffers buiten bewustzijn te maken.

De sensor is uiterst gevoelig, en waarschuwt voor zelfs voor de kleinste gasconcentraties. De werking van de sensor wordt gecontroleerd bij elke start-up. Automatische kalibratie tests controleren elke 40 seconden of de instellingen nog kloppen en wijzigt deze indien nodig. Licht en geluid signalen zorgen ervoor dat de gebruiker altijd zeker is van de werking.

Wanneer het 3gas+alarm een gasconcentratie in de omgevingslucht signaleert, gaat gedurende 40 seconden het vooralarm af. Indien tijdens het vooralarm de gasconcentratie gelijk blijft of meer wordt, wordt het alarm met een voortdurende alarmtoon ingeschakeld en blijft de rode led branden. Indien de gasconcentratie na het vooralarm is verdwenen, dan gaat het 3gas+alarm terug naar de stand-by stand.

Installatie:

Het 3gas+ alarm dient te worden aangesloten op 12V.

Het alarm dient 30 cm boven de vloer te worden gemonteerd.

Om optimaal gebruik te maken van een gasalarm in het algemeen, is het sterk aan te bevelen met twee sensoren te werken. We raden aan het alarm op een hoogte van 30cm boven de vloer te installeren voor dalende gassen, en de optionele extra sensor minimaal 1,50 hoog en minimaal 20 cm onder het plafond.

Voor een foutloos functioneren van uw alarm dient de omgevingslucht geen milieubelastende gassen te bevatten. Uiteraard dient de werking van het alarm voor uw veiligheid regelmatig te worden gecontroleerd. U kunt dit doen door het alarm in te schakelen en te wachten tot na de zelftest de groene led blijft branden. Wanneer u met een aansteker enkel gas langs het alarm laat stromen (dus zonder vlam) begint na enkele seconden het vooralarm. 

Technische gegevens:

  • Spanning 12 Vdc
  • Stroomopname in stand-by 100mA
  • Stroomopname bij alarm 180mA
  • Signaalsterkte: 80dB
  • Gevoeligheid ca. 95ppm EEC
  • Aansluitingskabel rood = + , zwart = –
  • Conformiteit 89/336EEC, 93/68EEC

Zie ook www.3gasplus.com

Optie: (extra sensor voor 3gas+ alarm)

 

sensor 3gas trigas

Omdat sommige gassen stijgen en sommige gassen dalen is het mogelijk de werking van het gasalarm extra te verbeteren door een extra (optionele) sensor te plaatsen die op een andere hoogte kan worden gemonteerd.

Om optimaal gebruik te maken van een gasalarm in het algemeen, is het sterk aan te bevelen met twee sensoren te werken. We raden aan het alarm op een hoogte van 30cm boven de vloer te installeren voor dalende gassen, en de optionele extra sensor minimaal 1,50 hoog en minimaal 20 cm onder het plafond.

De extra sensor kan u bekijken door op de onderstaande link te klikken. Op de pagina die dan opent kunt u de sensor in uw winkelwagen plaatsen.

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Met behulp van een permanente cookie kunnen wij jou herkennen bij elk bezoek aan onze webwinkel. De website kan daardoor speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Geef s.v.p. eenmalig akkoord voor het gebruik van cookies.

Contactgegevens

Wij zijn op werkdagen telefonisch
bereikbaar tussen 9:00 en 17:00.
Wilt u door ons gebeld worden?
Stuur uw nummer naar 
info@naqubo.nl


Wij hebben geen fysieke winkel, afhalen
van bestellingen kan in overleg.
Het afhaaladres is:

De Wetering 90 1741DK Schagen

KVK 58660763

BTW NL001600774B32

Lees meer over

Wij zijn aangesloten bij WebwinkelKeur

De waardering van www.naqubo.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 216 reviews.