Ons assortiment
Uw Winkelwagen
Webwinkelkeur
Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen
 € 42,95*
€ 37,95*
Prijs per 1
Aantal: Bestellen

Honeywell XC-70 Koolmonoxide melder

De XC-70 koolmonoxidemelder is het instapmodel uit de X serie co-melders van Honeywell. Een betrouwbare koolmonoxidemelder met een vaste accu die 7 jaar functioneert. Deze co-melderheeft een automatische zelftest functie voor de elektronica die om de 60 minuten wordt herhaald. 

Vooralarm

Er kunnen gevaarlijke situaties ontstaan als een defect verbrandingstoestel na verloop van tijd steeds meer koolmonoxide gaat lekken. U kan dan te maken krijgen met chronische CO-vergiftiging, welke vaak moeilijk te diagnosticeren is, door het lange tijdsverloop. Chronische koolmonoxide vergiftiging wordt gekenmerkt door hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid, braken en een aanhoudende vermoeidheid. 

Daarom heeft de Honeywell XC70 koolstofmonoxidemelder een optioneel instelbare vooralarm functie die bescherming biedt tegen deze situaties. Het vooralarm klinkt zodra er 25% van het alarmniveau (tijd en concentratie) is bereikt. De Honeywell koolmonoxidemelder XC70 slaat de gebeurtenishistorie op, waardoor er een betere analyse van koolmonoxide uitstoot mogelijk is.

Geschikt voor vochtige ruimtes

De Honeywell XC70 heeft een rubber afgedichte behuizing. Dit beschermt de elektronica tegen vochtigheid en verbetert de betrouwbaarheid en het productleven. Honeywell heeft deze technologie al jaren met succes voor hun commerciële rookmelders gebruikt die in extreem zware werkomstandigheden functioneren. De Honeywell koolmonoxidemelder XC70 is dan ook geschikt om bijvoorbeeld in de badkamer te installeren.

De Honeywell XC70 testen op lager geluidsniveau

Het is raadzaam de alarmsignalen van de XC70 regelmatig te testen om je te verzekeren dat ze goed functioneren. Zodra je op de testknop hebt gedrukt, voert het alarm een zelftest uit, waarbij alle lichtjes getest worden en het alarmsignaal afgaat. Honeywell heeft het geluidsniveau voor deze testfunctie aanzienlijk lager gezet dan het volledige alarmniveau van 90 dB om jouw gehoor te sparen. 

EN50291 Alarmniveaus volgens Europese norm

EN50291 definieert het koolmonoxide niveau waarop de melder wel en niet moet alarmeren. Hoe hoger de koolmonoxide concentratie, hoe sneller de melder alarmeert. Dit komt omdat de vergiftigingsgraad van koolmonoxide bepaald wordt door de koolmonoxide-concentratie en de blootstellingstijd. De alarmpunten van de XC70 verzekeren dat de gebruiker altijd wordt gewaarschuwd wanneer zich kritieke situaties voordoen.

De alarmniveaus zijn:

 • 50 ppm:   Alarm na 60 tot 90 minuten
 • 100 ppm: Alarm na 10 tot 40 minuten
 • 300 ppm: Alarm binnen 3 minuten

Eenvoudige installatie

De XC70 van Honeywell wordt gekenmerkt door zijn compacte afmetingen en moderne vormgeving. De melder wordt standaard geleverd met een ophangsysteem. De XC70 is eenvoudig en snel te installeren met de bijgeleverde montagekit en heeft geen bedrading nodig. Daarnaast is de koolmonoxidemelder onderhoudsvrij. Er hoeven dus geen onderdelen, sensoren of batterijen te worden vervangen tijdens de gehele levensduur.

Kenmerken:

 • De batterij in deze koolstofmonoxidemelder is volledig afgeschermd en gaat even lang mee als het apparaat, 7 jaar.
 • Het alarm van deze koolmonoxidemelder heeft een geluidsniveau van 90 dB op 1 meter afstand, tijdens een test is het signaal zachter, 75 dB.
 • Alle Honeywell koolmonoxide melders zijn gecertificeerd volgens de norm BSI-EN 50291 deel 1 & 2: 2010.
 • De XC-70 heeft 7 jaar garantie
 • Voorzien van testknop, continue zelftest functie elke 60 minuten
 • Vooralarm is optioneel instelbaar
 • Beschermingsgraad IP44 Geschikt voor badkamercondities
 • Gebruikshandleiding: Nederlands/Frans/Engelstalig

| Meer


Foto('s):

Video('s): Honeywell XC-70 Koolmonoxidemelder review

Opties:

Verzendkosten

€ 4,95 

Standaard levertijd

1-2 werkdagen

EAN

5027526400287  

€ 42,95*
€ 37,95 *
Prijs per 1
Aantal: Bestellen

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Uw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen u zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.

Reviews


Om een review te kunnen plaatsen dient u ingelogd te zijn.

Geen reviews gevonden.
Meer reviews
Met behulp van een permanente cookie kunnen wij jou herkennen bij elk bezoek aan onze webwinkel. De website kan daardoor speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Geef s.v.p. eenmalig akkoord voor het gebruik van cookies.

© 2017 NaQuBo Comfort en Veiligheid | KvK 58660763 | Btw 130696663B01