Keukenbrand voorkomen met Stove Guard

Onderzoeken hebben aangetoond dat kleine branden in huis vooral veel voorkomen in de keuken, de veroorzaker zijn wij vrijwel altijd zelf.

Elke dag vinden er 2 tot 5 keukenbranden plaats in Nederland. Snel uitgerekend dus tussen de 800 en 1800 per jaar. Bij de meeste keukenbranden is er veel schade door rook en kunnen de bewoners van de woning voorlopig niet meer terugkeren. Vaak zijn bewoners blootgesteld aan rook, worden terplekke of in het ziekenhuis behandeld en daarna hoor je er nooit meer iets van. Maar de rook zit vol met kankerverwekkende stoffen en die kun je als mens maar beter niet inademen, ook niet heel kort. In een aantal gevallen komen er mensen bij een keukenbrand om, dit betreft dan een woning zonder rookmelders waardoor men het niet overleeft omdat men niet werd gewaarschuwd. De rook brengt mensen dieper in slaap en zorgt er uiteindelijk voor dat het lichaam een tekort aan zuurstof krijgt en men stikt. 

Hoe ontstaat een keukenbrand?

We hebben allemaal wel eens meegemaakt dat we een pan met boter of olie op het vuur zetten en dan bijvoorbeeld gebeld of afgeleid door iets anders worden. De boter wordt heel erg heet en verbrand dan. Als we er niet op tijd bij zijn zal de boter na 3 tot 4 minuten vlam vatten.

Vlam in de pan is levensgevaarlijk. Mensen raken in paniek, het ergste wat men fout kan doen is er water op gooien, hierdoor ontstaat er een stoomwolk die de brandende olie mee de lucht in neemt en de hele keuken in brand kan zetten, u erbij dus. Zie het filmpje hieronder:

Nooit water op brandende olie of vet gooien:

Naast niet blussen met water zijn onderstaande tips ook heel nuttig:

  • Ga nooit met de pan lopen
  • Zet uw afzuigkap uit
  • Schuif een deksel op de pan zodat er geen zuurstof meer bijkomt
  • Gebruik een blusdeken

Maar voorkomen is beter

De Innohome Stove Guard voorkomt vlam in de pan. Het waarschuwt tijdig voor te hoge temperaturen bij het koken nog voordat er vlam in de pan zal ontstaan. De sensoren houden alle de warmte bij het koken nauwkeurig in de gaten. Het kastje klikt men door de ingebouwde magneet op de afzuigkap en is daardoor zeer betrouwbaar in zijn metingen. Het leert in de eerste dagen na installatie zelfs wat de kookgewoonte is en past zich daarop aan.

 

In onderstaand filmpje uit Amerika wordt de werking in het engels uitgelegd:

Er zijn twee modellen verkrijgbaar: De Stove Guard SA101 en de Stove Guard SGK510. 

Het voornaamste verschil is dat de Stove Guard SA101 alleen een melder is en de Stove Guard SGK510 bij alarm zelfs de stroom naar uw electrische kookplaat of electrische fornuis uitschakelt. Een versie die met een gaskookplaat of gasfornuis werkt zal in november 2016 op de markt komen.

De Innohome Stove Guard SGK510 zeer geschikt om in complexen waar ouderen wonen die nog wel zelf koken een keukenbrand te voorkomen.

Via de onderstaande links kunt u meer lezen over de verschillende modellen. 

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie, neemt u dan contact op met ons. Dat kan via info@naqubo.nl of telefonisch via 0229-756366 of 06-47484642.

  Patrick Hageman     19-04-2017 04:37     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Met behulp van een permanente cookie kunnen wij jou herkennen bij elk bezoek aan onze webwinkel. De website kan daardoor speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Geef s.v.p. eenmalig akkoord voor het gebruik van cookies.

Contactgegevens

Wij zijn op werkdagen telefonisch
bereikbaar tussen 9:00 en 17:00.
Wilt u door ons gebeld worden?
Stuur uw nummer naar 
info@naqubo.nl


Wij hebben geen fysieke winkel, afhalen
van bestellingen kan in overleg.
Het afhaaladres is:

De Wetering 90 1741DK Schagen

KVK 58660763

BTW NL001600774B32

Lees meer over

Wij zijn aangesloten bij WebwinkelKeur